Thebloggers.com.cy

Ψευτοπολιτικοί, ψευτοδεσμευμένοι προπαγανδιστές

Του Δρα Λουκά Αριστοδήμου

Αριστίνδην υποψήφιου Λευκωσίας, με τη Συμμαχία Πολιτών

 

 

Φτάνει πια στην μισητή προπαγάνδα. Αρκετά, μας μπουχτίσατε και δεν σας πιστεύουμε. Η μόνη διαφορά για τον πολίτη είναι, ότι πριν από σας άκουε την ξύλινη «στυλιζαρισμένη» προπαγάνδα της κουμουνιστικής σχολής που τώρα τη διαδέχτηκε η ραφιναρισμένη, μοντέρνα τεχνολογικά αλλά πάντα το ίδιο ψεύτικη, σούπερ καπιταλιστικού στυλ δική σας προπαγάνδα. Αυτή την παπαγαλίστικη προπαγάνδα την ακούμε από την μέρα εκείνη που εσείς την ξυπνήσατε καταραμένη για όλο τον κυπριακό λαό…τη 15η του Μάρτη με το κούρεμα που αποδεχτήκατε και μας οδηγήσατε στη φτώχια και την μιζέρια…

Κύριε ΠτΔ, κύριε εκπρόσωπε, κοιτάξετε να τα βρείτε πρώτα μεταξύ σας και να σταματήσετε το αλαλούμ που σας θέλει κάθε μέρα, άλλα να λέτε εσείς, άλλα οι υπουργοί σας, άλλα η Κεντρική Τράπεζα και τα λοιπά κομματικά παπαγαλάκια και μη μας επαναλαμβάνετε κάθε μέρα για τη δήθεν «επιτυχία» ή το «success story” σας ότι καταφέρατε δήθεν να αποφύγετε την άταχτη χρεοκοπία του κράτους τότε και τώρα να βγείτε, δήθεν, από το μνημόνιο ενώ καταφέρατε να χρεοκοπήσετε και να πτωχεύσετε τους πολίτες.

Ποιό είναι επιτέλους το κράτος για σας; Τα κόμματα σας και το κατεστημένο άδικο και μη δημοκρατικό σύστημα που τα κρατά ακόμα ζωντανά; Τα μαντρισμένα πρόβατα σας και τα εκατομμύρια αυτών που τους διευκολύνατε να τα σώσουν και να τα φυγαδέψουν; Ε ναι, αυτό το κράτος, προς το παρόν ακόμα, πετύχατε να το σώσετε… με κάποια μικρά λίφτινγκ απ εδώ κι απ εκεί, αρκετά για τα μάτια του κόσμου και για να μπορείτε να συνεχίζετε να το εκμεταλλεύεστε με διαπλοκές, μίζες και… «συνδρομές» στα κόμματα σας και τους «ηγέτες» τους.

Αυτό το κράτος έχει πολίτες που τους κουρέψατε και τους γκρεμίσατε την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους. Έχει ηλικιωμένους που τους σακατέψατε, αλλά και ανερυθρίαστα τους κοπρίσατε με σκουπίδια και σκατά την αξιοπρεπή και, από την μέσα από τη σκληρή δουλειά τους αγιασμένη και καταξιωμένη ζωή τους, τους στείλατε άλλους στη δυσπραγία και την ελεημοσύνη του ΕΕΕ και άλλους πρόωρα στον τάφο. Έχει παιδάκια που ακόμα δεν έχουν να φάνε και άλλα που τους κουρέψατε το μέλλον. Έχει βρέφη που περιμένουν να γεννηθούν με μειωμένες δυνατότητες και περιορισμένους ορίζοντες στη ζωή γιατί «φροντίσατε» να τα κουρέψετε από την κοιλιά της μάνας τους και να τα φορτώσετε με ένα τεράστιο χρέος που, χάριν σε σας όλους τους κομματικούς, κατά Σωκράτη αμόρφωτους, βουκολικούς αυτοκράτορες και κατά Θουκυδίδη προδότες, θα κληρονομήσουν και θα κουβαλούν μέχρι την ενηλικίωση τους και πιο πέρα.

Φτάνει πια! Δεν νομίζετε πως είναι επί τέλους καιρός να δείξετε λίγη περισυλλογή και λίγο σεβασμό προς τους πολίτες. Σταματήστε να τους ασελγείτε τ’ αυτιά καθημερινά με λόγια που έχουν χορταστικά μπουχτίσει και δεν πιστεύουν πια. Δείξετε σεβασμό και πραγματική  κατανόηση για τη ζημιά και την παντοειδή μιζέρια που εσείς οι πρώην και οι νυν επισωρεύσατε στον κόσμο της Κύπρου και σταματήστε να τους υποτιμάτε με άχρηστα, κούφια και αχρείαστα λόγια που ούτε άδεια στομάχια τρέφουν, ούτε ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση αυτού που πραγματικά χρειάζεται περισσότερο τώρα, που είναι η ενθάρρυνση και η δημιουργία κλίματος συνοχής, αλληλεγγύης και ενθουσιασμού για μια νέα εποχή.

Μια εποχή που εσείς δεν μπορείτε σίγουρα να ανατείλετε γιατί κουβαλάτε τα ίδια σαθρά και αδιόρθωτα μυαλά που μας κουβάλησαν τον βαρύτερο ίσως χειμώνα όλων των εποχών της κυπριακής ιστορίας. Κάτσετε κάτω και πίσω, δείτε την καταφατσελωμένη εικόνα σας στον καθρέφτη της πραγματικότητας, αναγνωρίστε την και σκεφτείτε, όχι μόνοι σας γιατί ο λαός δεν εμπιστεύεται πια τα δικά σας μυαλά και τη στρεβλωμένη συνήθεια της σκέψης τους.

Σκεφτείτε και συσκεφτείτε μαζί με τους πολίτες και με άξια και ικανά μυαλά που το κατεστημένο σύστημα σας αποξένωσε και εξουδετέρωσε γιατί τα φοβάται και δώστε νέες, ριζικές και επαναστατικές λύσεις που να κερδίζουν χρόνο και ζωή στις ζωές των πολιτών και μέσω αυτών και στη ζωή ενός νέου πιο δίκαιου, πιο αξιοκρατικού πιο διάφανου και τελικά πιο πραγματικά δημοκρατικού κράτους.

Αυτό να κάνετε και τότε, θα ανακαλύψετε πως δε χρειάζεται πια να μας το λέτε εσείς με ύφος ηθοποιού που πιπιλά λόγια θεατρικής παράστασης, ότι δήθεν (σικ) σώσατε το κράτος. Τότε και όταν, εμείς οι πολίτες θα σας βγάλουμε το καπέλο και εμείς θα σας το πούμε και με λόγια, αλλά και κυρίως με πράξεις και έργα που εμείς ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε για μας για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας και για την περηφάνια, την αξιοπρέπεια και τη δόξα της δύσμοιρης μας πατρίδας που αγαπούμε και τιμούμε έμπρακτα και όχι με κούφια λόγια.

Στις επερχόμενες εκλογές θα σας αναγκάσουν οι πολίτες να ανοίξετε και μάτια και μυαλό, να δείτε και να σκεφτείτε, αν μπορείτε ακόμα, με τη απαξίωση τους προς τα ζημιογόνα κόμματα σας και θα ψηφίσουν ανθρώπους που δεν έχουν μολύνει τη ζωή τους με απάτες και μίζες, ανθρώπους αμόλυντους και αδιάφθορους.