Thebloggers.com.cy

Απελευθερώσου με τις απόκριες

Έλα, παραδέξου το, έχεις απορήσει  κι εσύ με τον εαυτό σου και το γεγονός ότι κατάφερες να ξεπεράσεις τις προσδοκίες σου και να κάνεις χειρότερη μαλακία από την προηγούμενη. Έχεις ευχηθεί κι εσύ κατά καιρούς τα πράγματα να ήταν πιο απλά, πιο εύκολα και να μη χρειαζόταν να ντρέπεσαι για ορισμένες επιθυμίες σου σκεπτόμενος αυτή την αθλιότητα του «τι θα πει ο κόσμος». Γιατί ο κόσμος πάντα θα λέει, θα λέει για όλους και για όλα, αλλά εσύ ζεις στο τώρα και όχι στα λόγια τους, γι’ αυτό μπορείς να κάνεις αλλαγές. Στην αρχή, εφόσον έχεις δισταγμούς, με μάσκα και έπειτα χωρίς.

Απόκριες, λοιπό,ν η λύση. Η μόνη γιορτή που σου επιτρέπει να είσαι κάτι διαφορετικό από τον εαυτό σου, πιο αστείο ή ακόμη και πιο τρομακτικό. Μπορείς να ντυθείς όπως θέλεις, να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι ή ό,τι φοβάσαι καθημερινά να είσαι. Έχεις τη δυνατότητα, βάζοντας μια μάσκα, να απελευθερωθείς απ’ όσα ταμπού σου έχουν επιβληθεί ή χειρότερα εσύ έχεις επιβάλλει στον εαυτό σου. Μη φοβηθείς τη στολή και μη σκεφτείς ούτε για ένα λεπτό πως κρύβεσαι πίσω της, γιατί θα κάνεις τον εαυτό σου να φαίνεται δειλός και μόνο αυτό δεν μπορείς να είσαι μεταμφιεσμένος.

Τις απόκριες δεν τις χαίρεσαι μόνο ως παιδί που πας σε πάρτι και μαθαίνεις να πετάς όσο πιο μακριά γίνεται τις σερπαντίνες. Τις απόκριες πρέπει να τις χαίρονται όλες οι ηλικίες, να μπορούν να λούζονται με κομφετί και να γίνονται πιο θαρραλέοι απ’ ότι ίσως στην πραγματικότητα είναι. Να τολμούν να φιλήσουν έναν άγνωστο πειρατή ή να κάνουν το πρώτο βήμα με εκείνη τη χαβανέζα στη γωνία. Όλο το χρόνο μπορεί να λες πως φοβάσαι, δε θες να ξαναμπλέξεις και να σκέφτεσαι διάφορα. Αν κατά καιρούς ήσουν πιο τολμηρός, αν είχατε καλύτερο timing, αν δεν ήταν τόσο αναποφάσιστη. Ε, λοιπόν οι απόκριες είναι η μόνη εποχή του χρόνου που δεν έχεις δικαίωμα να κλαίγεσαι σε φίλους και μαξιλάρια. Που μπορείς να πράξεις κάτι παράτολμο και να διαπιστώσεις τελικώς ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να πετύχεις έστω και με λίγη βοήθεια από μια μάσκα.

Άλλωστε τα καλύτερα καρναβάλια και μασκέ πάρτι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως γίνονται μετά τις 14 φλεβάρη. Εν ολίγοις δηλαδή, αν είσαι μπακούρι έχεις γευτεί την πίκρα και θες το σαββατοκύριακο που θα έρθει να το κάψεις και αν είσαι σε σχέση κι έχεις φάει με το τσουβάλι όλα τα «ρομαντικογλυκανάλατα» που δεν αντέχεις άλλο, σκέφτεσαι «γιατί όχι;». «Γιατί δηλαδή αυτό το Σάββατο να μη γίνουμε κάποιοι άλλοι και μέσω της στολής να ξαναγνωριστούμε, προσπαθώντας να κατακτήσουμε ο ένας τον άλλον από την αρχή, δίνοντας στη σχέση μας περισσότερο μυστήριο και πάθος από αυτό που ήδη διαθέτει;»

Η ζωή σπάνια δίνει δεύτερες ευκαιρίες και το κάνει συνήθως μετά από πολύ κόπο και επιμονή. Γι’ αυτό η ύπαρξη αυτής της γιορτής σου παρέχει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις τη δεύτερη ευκαιρία που θες ή την πρώτη που φοβάσαι. Άλλωστε έχει μιλήσει ο μεγάλος Oscar Wilde πολύ πριν από μένα για το γεγονός ότι «ο άνθρωπος είναι λιγότερο ο εαυτός του όταν μιλάει ως ο εαυτός του. Δωσ’ του μια μάσκα και θα σου πει την αλήθεια.»

Γι’ αυτό ντύσου, μεταμφιέσου και τρέχα σε παρελάσεις, καρναβάλια μασκέ πάρτι φερόμενος, όπως δεν έχεις φερθεί ποτέ. Γέλα έντονα χωρίς να σε νοιάζει αν ακουστείς και χόρεψε μέχρι να μη νιώθεις τα πόδια σου, ακόμη και αν νομίζεις πως μοιάζεις με τον Γκούφι χορεύοντας. Φίλα το απωθημένο σου, γίνε το κέφι της παρέας ή πάρε τα κομφετί σου, απομακρύνσου από το συνωστισμό και πέρνα καλά με την πάρτη σου μεταμφιεσμένη αν έχεις καιρό να βγείτε τα δυο σας. Εφόσον άνοιξε το τριώδιο, αφέσου στα κουστούμια, τη μουσική και την καλή διάθεση και γρήγορα γιατί δεν έχεις πολύ χρόνο να λάβεις δεύτερες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς.

Καλά μασκαρέματα λοιπόν!

Πηγή: pillowfights.gr Συντάκτης: Βέρα Πάρδου