Thebloggers.com.cy

Ότι κοροϊδέψαμε κι αποκλείσαμε, στο τέλος το ερωτευτήκαμε

Λες δε θα ερωτευτώ, μα έχεις κολλήσει ήδη μαζί του. Λες θα τον ξεπεράσω, μα ήδη αναμένεις την επομένη φορά που θα τον ξανασυναντήσεις. Κι εκεί που παλεύεις με τον εγωισμό σου, καταλαβαίνεις πως είσαι ήδη παγιδευμένη μέσα σε ένα κόσμο που λέγεται αγάπη κι ότι ο μόνος τρόπος για να σωθείς είναι να έρθει κι εκείνος μέσα σε αυτόν.

Για φαντάσου, εκείνος, εσύ και κανένας άλλος. Για φαντάσου, εσείς, οι δυο μόνο, μαζί. Κι όταν φτάνεις σε αυτή την εικόνα του μαζί, αφήνεις πίσω σου την κάθε σκέψη που είχες νωρίτερα. Αποδεσμεύεσαι από τα στάνταρ που είχες στην ζωή σου και περπατάς ξυπόλυτη, ακόμη κι αν ξέρεις πως στην πορεία ίσως κάποιο αγκάθι σε πονέσει. Δεν σε νοιάζει πια, γιατί εκείνος σε έχει καθηλώσει  τόσο που ξεχνάς τα όσα πίστευες και υποστήριζες κάποτε.

Αυτά, μωρέ του τύπου, το δικό μου αγόρι θέλω να ’ναι ψηλό, να ’χει χιούμορ κι ένα σωρό χαρακτηριστικά. Ξεχνάς αυτές τις ατέλειωτες λίστες που είχες σχεδιάσει στο μυαλό σου, προκειμένου να βρεις μια μέρα τον σωστό πρίγκιπα που περίμενες. Αρχίζεις να αναθεωρείς τα πρέπει και τα μη σου κι απλά δίνεσαι στον ερώτα γιατί καταλαβαίνεις εκείνη την στιγμή πως ο έρωτας δεν είναι πρόγραμμα, δεν είναι σχέδια. Είναι αυθορμητισμός και αθωότητα.

Είναι ένα φευγαλέο βλέμμα, που όμως σε καρφώνει καιρό.

Είναι μια ανεμοθύελλα, που σου ξεσηκώνει την ζωή, δίχως εσύ να μπορείς να κάνεις τίποτε.

Είναι μια φουρτούνα  που σε ταράζει και θα σου βυθίζει όλες τις παλιομοδίτικες θεωρίες που είχες. Κι άντε τώρα να τις ξαναβρείς. Είναι ένα πρόσωπο που αλλάζει εντελώς την κοσμοθεωρία σου. Που σπάει τα δεσμά σου και καταφέρνει να σε κερδίσει, χωρίς να ξέρεις καν τον λόγο. Έτσι απλά, με ένα χαμόγελο. Έτσι απλά, με έναν μαγικό τρόπο.

Κι αφού τα καταφέρνει όλα αυτά, αφού ριζώνει στην καρδιά σου και σε κάνει να αγαπάς το κάθε άνθος που δημιουργείται στην ψυχή σου, εσύ κάνεις τα πάντα προκειμένου αυτά να μην μαραθούν. Κάνεις πράγματα που ποτέ άλλοτε δεν είχες σκεφτεί ότι θα έκανες και πως θα μπορούσες να κάνεις. Έτσι είναι όμως, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή. Εκεί που ήσουν μόνος κάποτε τώρα ξαφνικά, σκέφτεσαι για δυο. Εκεί που έκανες άλλα πλάνα και σχέδια, τώρα χαράζεις άλλα και πετάς για όνειρα που δεν είχες φανταστεί, ποτίζοντας με αγάπη τον ερώτα σου προκειμένου να αποδώσουν στο τέλος οι καρποί της ευτυχίας σας.

Κανείς δεν ξέρει πού θα τον οδηγήσει η ζωή.

Είναι μυστήριο πράγμα να ερωτεύεσαι. Γιατί είναι σαν να δημιουργείται ένας νέος κόσμος μέσα σου την ίδια στιγμή που καταρρέει ένας άλλος. Μεταμορφώνεσαι σε κάτι που ποτέ άλλοτε δεν είχες φανταστεί. Κι ενώ σε οδηγεί να κάνεις τρέλες και λάθη. Την ίδια στιγμή σε μαζεύει και σε ημερεύει, σε γαληνεύει. Ομορφαίνει την ύπαρξη σου και την καθησυχάζει.

Γι’ αυτό ποτέ να μη λες ποτέ. Ποτέ να μη βάζεις σταθερές στην ζωή σου γιατί κινδυνεύεις να πέσεις. Συνήθως οι άνθρωποι ερωτευόμαστε αυτό που αποφεύγουμε τις περισσότερες φορές. Ερωτευόμαστε αυτό που μας θυμώνει και μας δημιουργεί ενδιαφέρον παράλληλα, γιατί διαφέρει κατά πολύ από αυτό που είχαμε προσχεδιάσει στο μυαλό μας. Από αυτό που λέγαμε πως μέχρι να το βρούμε δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε κάτι λιγότερο.

Αυτό για το οποίο όμως, τώρα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα. Ακόμη και να θυσιάσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι είμαστε εμείς οι άνθρωποι όμως. Μας αρέσει να φλυαρούμε. Και αφού φλυαρούμε, στο τέλος πάντα κάνουμε και ερωτευόμαστε αυτό που  είχαμε αποκλείσει ή κοροϊδέψει κάποτε.

Αυτό ακριβώς το « εγώ με αυτόν; Ποτέ».

Πηγή: anapnoes.gr της Ασημίνας Μάνου.