Thebloggers.com.cy

Εσύ… που ντύθηκες στην τρίχα και βγήκες μόνο για ν’ ανεβάσεις story σε είδα! Και βαρέθηκα…

Της Μύριας Αβρααμίδου

Δεν είναι ότι δε βγαίνω και ποτέ… Ούτε και ότι δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα. Ε ούτε και πως είμαι και πολύ μεγάλη. Εντάξει… στα 32 σήμερα, οπότε είναι νομίζω αντιληπτό ότι οι εποχές που μία καλοκαιρινή μέρα αναλωνόταν σε ύπνο-θάλασσα-καφέ-clubbing έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Όμως μια χαρά περνάμε, χωρίς να εμποδίζει το γεγονός ότι στην παρέα έχουν πλέον προστεθεί και αρκετά νέα και under the age of 5 μέλη… Και όταν βγαίνουμε μόνες με τις φίλες μου (ή και μετά συζύγων) διασκεδάζουμε πολύ! Θα πιούμε, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε. Θα διασκεδάσουμε κανονικά!

Με αυτές τις σκέψεις και τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό (δε συμβαίνει και κάθε μέρα τα είπαμε) ξεκινήσαμε την Παρασκευή για γνωστό, παραλιακό bar (το λες και λίγο club) της Λεμεσού με τρεις φίλες μου για να περάσουμε καλά. Δεν ξεκινήσαμε για τρελή διασκέδαση, αλλά για ένα χαλαρό ποτάκι, ωστόσο είναι πάντα ιδιαίτερα ευχάριστο να συναντιέμαι με τις φίλες μου, να συζητούμε και να περνάμε καλά. Και το girls only χρειάζεται που και που.

Φτάνουμε λοιπόν στον προορισμό… Η κράτηση εκεί και μας περίμενε. Και η προσδοκία ότι στο χώρο δε θα υπήρχαν μόνο ηλικίες που θα παραπέμπουν στο μικρό μας αδελφάκι υψηλή, κατά τα λεγόμενα φίλων και γνωστών…

Όλα ωραία και καλά… Η μουσική υποφερτή, το ποτάκι στη θέση του και η διάθεση ίδια. Όσο περνούσε η ώρα άρχισα να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου. Χωρισμένοι σε τρεις κατηγορίες. Οι αιθέριες υπάρξεις εκ Ρωσίας ορμώμενες, οι 40 plus Κύπριοι που πήγαν εκεί για τις προαναφερθείσες με τη μπύρα στο χέρι και το πουκάμισο ανοικτό χαμηλότερα του επιτρεπτού και κάμποσα νεαρά κορίτσια. Ντυμένα στην τρίχα, βαμμένα υπέρ του δεόντως (είναι καλοκαίρι κόψε λίγο το eye liner) και άρτι αφιχθείσες από το κομμωτήριο, χωρίς να πτοούνται από τους υψηλούς δείκτες υγρασίες που έκαναν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη! Τι να πεις όμως… Αν δεν γίνουν και αυτά άντε να σε προσέξει ο άλλος που στέκεσαι μπροστά (γιατί πίσω της δε θα φαίνεσαι με τίποτα!!) από τη δίμετρη, ξανθιά Ρωσίδα που με το θεόστενο φόρεμα χορεύει δίπλα στην πισίνα λες και δεν υπάρχει αύριο.

Τα ξεπερνάμε όλα! Είπαμε, καλή διάθεση να υπάρχει… Κοιτάζω δεξιά-αριστερά, ανιχνεύω το χώρο, παρατηρώ και σε κάποιες περιπτώσεις η αλήθεια γελώ και πίνω το ποτό μου. Όταν ξαφνικά παρατηρώ ότι από τα περίπου 200 άτομα που βρίσκονταν στο χώρο τα 150 (για να μην πω περισσότερα και με πείτε υπερβολική) ήταν με το κινητό στο χέρι. Και τώρα λογικά οι φίλες μου που θα διαβάζουν το εν λόγω, θα πουν… «Μη μιλάς όμως εσύ για το κινητό! Που δεν κάνεις άλλη δουλειά όλη μέρα». Εντάξει, εντάξει αλλά… δικαίωμα! Εγώ δουλεύω με το κινητό! Γρήγορα το άφησα κι επικεντρώθηκα στη διασκέδαση μου..

Σοβαρά όμως τώρα… Κοπέλες από 20 μέχρι 30 και άντρες από τα ίδια μέχρι 40φεύγα… δεν έκαναν άλλη δουλειά όλο το βράδυ από το να βγάζουν σέλφι φωτογραφίες και να τις ποστάρουν. Και δε με ενόχλησε αυτό. Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει… Όταν όμως βλέπεις την πραγματικότητα κι ένα δευτερόλεπτο μετά αυτό που γίνεται upload στο Instagram μπορεί μέχρι και να τρελαθείς (υπερβολές δημοσιογράφων…)! Νέα παιδιά που κανονίζουν εξόδους μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν, να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στα social media και να δείξουν στους followers/friends ή whatever τους πόσο τέλεια πέρασαν το βράδυ της Παρασκευής. Έλα τώρα… σε είδα! Που σήκωσες το ποτήρι μόνο για να φωτογραφηθείς, που κούνησες τη μέση σου μόνο επειδή η κολλητή έκανε video story για το Instagram και που όλο το βράδυ γύρισες σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο για να βρεις το κατάλληλο background για να βγάλεις τη φωτογραφία σου! Τουλάχιστον η Ρωσίδα δίπλα σου διασκέδαζε!

Συμπέρασμα… Βαρέθηκα! Δε θα πω ούτε για τη νεολαία, ούτε που πάει, ούτε που βαδίζει, ούτε πως μεγαλώνουν έτσι, ούτε τίποτα! Απλώς βαρέθηκα… Ευτυχώς που με τις φιλενάδες μου πάντα κάτι θα βρεθεί που θα μας φτιάξει τη διάθεση! Γελάσαμε πολύ… Αποφασίσαμε ότι όταν εμείς βγαίναμε κάθε βράδυ και γυρνούσαμε στα clubs μέχρι και 6-7 χρόνια πριν, δε βγάζαμε σέλφι αλλά ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΜΕ. Και πολύ το χαρήκαμε! Πληρώσαμε και φύγαμε…!